How to Calculate Weekly Pay Vs. Yearly Salary

Written by athena hessong Google
  • Share
  • Tweet
  • Share
  • Pin
  • Email
How to Calculate Weekly Pay Vs. Yearly Salary
Calculate your weekly and annual salaries. (keyboard with -salary- button image by air from

Comparing salaries between fields or positions might require a conversion from weekly pay rates to an annual salary. To calculate weekly and yearly pay, you must know your hourly rate and the number of hours worked weekly. Use this information to compare your pay to others who have annual or weekly salaries.

Skill level:

Other People Are Reading

Things you need

  • Calculator

Show MoreHide


  1. 1

    Add the number of hours you work each day in a week to find your weekly hours. For instance, if you work eight hours daily for five days a week: 8 x 5 = 40 hours.

  2. 2

    Multiply your hourly pay rate by the number of hours you work each week to find your weekly pay rate. For example, if you make £9 per hour and work an average of 40 hours per week, your weekly pay rate would equal: £9 x 40 = £390.

  3. 3

    Find your annual salary by multiplying the weekly pay rate by 50 weeks per year if you take off two weeks vacation but do not have a paid-vacation benefit. For example: £390 x 50 = £19,500 annually.

  4. 4

    Multiply the weekly pay by 52 weeks if you do not take off two weeks of vacation in a year or if you have a two-week paid vacation. For the example: 52 x £390 = £20,280.

Don't Miss

  • All types
  • Articles
  • Slideshows
  • Videos
  • Most relevant
  • Most popular
  • Most recent

No articles available

No slideshows available

No videos available

By using the site, you consent to the use of cookies. For more information, please see our Cookie policy.